Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Na sałatkę:
-
rukola
200 g -
marchewki
4 szt. -
ser feta
200 g -
oliwki zielone Smak
2 duże łyż. -
miód wielokwiatowy
1 duża łyż. -
sezam
1 duża łyż. -
Tymianek suszony Prymat
1 mała łyż. -
nasiona granatu
z 1 owocu
Do smaku:
-
Pieprz czarny Prymat w młynku
-
Sól morska jodowana Prymat w młynku
Sposób przygotowania
Marchewki obrać, umyć i pokroić w słupki. Oprószyć solą morską, tymiankiem, polać odrobiną miodu i wstawić do nagrzanego do 180 stop piekarnika. Piec aż będą zarumienione i miękkie ok. 20 minut. Następnie przygotować resztę składników – ser pokroić w kostkę lub pokruszyć, oliwki pokroić na połówki. Na półmisek wysypać świeżą rukolę, dodać upieczoną marchewkę, oliwki i ser feta, a na koniec opcjonalnie posypać uprażonymi ziarnami sezamu.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się