sałatka z mozzarelli i kiełków

sałatka z mozzarelli i kiełków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełki pszenicy

    20 dkg
  • pomidory

    2 szt
  • mozzarella

    1
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • rzeżucha

  • serwatka

    3 łyżki
  • musztarda łagodna

    1 łyżeczka
  • olej słonecznikowy

    4 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełki pszenicy płuczemy i osączamy,pomidory myjemy i każdy z nich kroimy na osiem części .Mozzarellę kroimy na pół a następnie na cienkie plasterki.Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce z małymi oczkami,rzeżuchę siekamy,wszystko ze sobą mieszamy.Serwatkę łączymy z musztardą i olejem,doprawiamy solą i pieprzem polewamy sałatkę i mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mariusz10

06.04.2011 22:42
wiosenna pyszna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat