Sałatka z makaronem, tuńczykiem i fasolą czerwoną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszelki

    1,5 szkl
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • fasola czerwona z puszki

  • posiekana dymka ze szczypiorem

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 lyżka
  • sól

  • pieprz

  • majonez

    1 łyżka
  • ketchup pikantny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente, osączamy.
Tuńczyka przekładamy do miski. Fasolę osączamy, dodajemy do ryby. Dodajemy również dymkę, natkę pietruszki, makaron, przyprawy, majonez i ketchup. Wszystko razem mieszamy. Przed podaniem chłodzimy w lodówce.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Damiano 23.03.2015 08:38
fajna sałatka
Monika-twin 17.03.2015 10:42
LUBIE TAKIE SAŁATKI, ZDROWE I SMACZNE.
AgaS10 17.03.2015 08:55
Super sałatka:)
olkaaa 17.03.2015 07:26
jeszcze takiej nie jadłam
owca441 16.03.2015 22:12
pyszności 000

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat