sałatka z kukurydzy i grzybków marynowanych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza

    1 puszka
  • korniszony

    2 szt
  • grzybki marynowane

    8 szt
  • jabłko winne

    1 szt
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • koperek usiekany

    2 łyżki
  • sos

  • musztarda

    1 łyżka
  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • cukier

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki sosu dokładnie mieszamy i schładzamy.Jabłko obieramy i ścieramy na tarce,skrapiamy sokiem z cytryny.Korniszony i grzybki kroimy w kostkę a kukurydzę osączamy z zalewy.Wszystko polewamy sosem i dokładnie mieszamy posypujemy koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 20.05.2012 20:09
smaczna
dorotka0000025 20.08.2011 22:44
pycha
Krystyna32 16.08.2011 07:18
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat