Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kukurydzą i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korniszony 2 szt
kukurydza konserwowa 0,5 szkl
cebula czerwona 0,5 szt
jajko 2 szt
papryka marynowana 0,5 szt
ser żółty 2-5 dag
natka pietruszki 1 łyżka
szczypiorek posiekany 1 łyżka
chrzan tarty 1 łyżeczka
majonez light 1 łyżka
olej z bazylią 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kukurydzą i papryką

Ugotowane na twardo jajka obrać i razem z korniszonami pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, kukurydzę osączyć. Marynowaną cebulkę i paprykę osączyć z zalewy, pokroić. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej. Wszystkie przygotowane produkty włożyć do miski, dodać zieleninę. Połączyć z tartym chrzanem, majonezem i olejem z bazylią. Przyprawić do smaku, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 30.12.2016 19:11
bardzo smaczna
Konczi 30.12.2016 17:31
smaczna sałatka
Jadwiga/Jaga85 30.12.2016 17:13
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak