Sałatka z kaszą owsianą, pieczonym indykiem i mozarellą

Sałatka z kaszą owsianą, pieczonym indykiem i mozarellą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Lunchbox do pracy to w moim przypadku przede wszystkim różnego rodzaju sałatki. Tutaj proponuję pyszną i pożywną sałatkę na bazie zdrowej kaszy owsianej z dodatkiem pieczonej piersi z indyka, świeżych warzyw, mozarelli i posiekanej natki pietruszki. Dawka energii potrzebnej do pracy gwarantowana :)

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki

  • kasza

    100 gramów
  • pierś z indyka

    170 gramów
  • ser mozarella

    1 opakowanie
  • rzodkiewki

    1 pęczek
  • ogórek zielony

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • oliwa

    3 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól

    2 szczypty
  • pieprz

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Zostawić do przestygnięcia.
Pieczoną pierś z ndyka oraz mozarellę pokroić w kostkę. Rzodkiewki dokładnie oczyścić i pokroić w ćwierćplasterki, ogórka pokroić w kostkę.
Wymieszać wszystkie składniki. Dodać posiekaną natkę pietruszki.
Oliwę wymieszać dokładnie z musztardą i majonezem, a następnie połączyć sos z sałatką. Doprawić do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu oraz szczyptą soli.
Smacznego :)

Ania321
Do przygotowania sałatki można wykorzystać mięso, które zostało nam np. po niedzielnym obiedzie lub po świętach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat