Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajkami i tuńczykiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 sałaty rzymskie mini
4 jajka ugotowane na twardo
1 puszka tuńczyka w kawałkach (ja użyłam w oleju)
1 duży ogórek gruntowy
pół małej czerwonej cebuli
2 łyżki oliwy extra virgin
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajkami i tuńczykiem

Umyte liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski (mniejsze liście można zostawić całe). Dodajemy do tego pokrojoną w drobną kostkę cebulę, plasterki ogórka (ja go nie obierałam) i odsączonego tuńczyka. Jajka obieramy i kroimy w ćwiartki, dorzucamy do miski. Całość polewamy oliwą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 10.06.2017 15:12
uwielbiam i bardzo często robię podobną sałatkę, zdarza się nam jeść ją nawet na obiad :)
Wacław 10.06.2017 14:43
apetyczne danie :-)
Grazyna0211 09.06.2017 17:23
smaczna sałatka
Ewa Wojtaszko 09.06.2017 17:14
świetna na obiad albo kolację
Wiktoria29 09.06.2017 15:29
prosto i smacznie
jan_mag 09.06.2017 15:05
Świetny pomysł
cukiereczek 09.06.2017 14:52
domowa,pachnąca,świeża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak