Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z indykiem i fetą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mieszanka świeżych sałat 1 op
pomidor 2 szt
ogórek świeży 1 szt
seler naciowy 2 łodygi
ser feta 100 g
filet z indyka 250 g
sól
pieprz
oliwa 2 łyżki
sos sałatkowy ziołowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z indykiem i fetą

Przygotowanie mięsa:

Około 250 g filetu z indyka kroimy na małe kawałki,wrzucamy na rozgrzaną patelnię bez dodatku tłuszczu,smażymy kilka minut obracając mięso (możemy podlać 1 łyżkę wody). Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem,pozostawiamy do wystygnięcia.
Mieszamy ze sobą mieszankę świeżych sałat,pomidor pokrojony na cząstki, talarki świeżego ogórka,kawałki selera naciowego,ser feta, kawałki indyka Wszystko polewamy oliwą z dodatkiem aromatycznych ziół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 30.12.2013 23:19
pyszna i zdrowa sałatka
GOSIA18 11.10.2013 22:08
ZDROWA I PYSZNA
patryska76 11.10.2013 21:59
Wygląda apetycznie ;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak