Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z groszku i jajka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
groszek konserwowy 1 puszka
jajko 4 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem
tuńczyk kawałki w oleju
Pieprz biały mielony Prymat
por (biała część) 1/2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z groszku i jajka

Por białą cześć kroimy drobniutko. Dymkę kroimy w pastereczki. Tuńczyka lekko odsączamy z oleju. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy i obieramy. Następnie kroimy je drobno. Groszek zielony odcedzamy z zalewy. Wszystkie składnik łączymy z sobą. Doprawiamy sola morską i pieprzem do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 31.07.2013 14:13
podoba mi się, bo zawsze mam te składniki :D
edzik 31.07.2013 09:07
ale pycha :)
idealme 31.07.2013 08:59
fajna prosta sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak