Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolką szparagową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 120 g
sól
fasolka szparagowa 100 g
cząber 1 gałązka
ocet winny 2 łyżki
zielona sałata 50 g
marchewka 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat 150 g
jogurt 150 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolką szparagową

Ziemniaki umyć, gotować w mundurkach w osolonej wodzie pod przykryciem. Odcedzić, odparować, obrać, pokroić w plasterki. Gorące ziemniaki skropić octem winnym.
Fasolkę szparagową z cząbrem gotować 5-8 minut w 125ml wody pod przykryciem. Odcedzić, ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki.
Sałatkę oczyścić, opłukać, osuszyć, usunąć zgrubienia. Większe liście pokroić na kawałki. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Jogurt przyprawić solą i pieprzem, polać sałatkę i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak