sałatka z fasoli i buraczków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    400 g
  • fasola

    200 g
  • cebula

    80 g
  • olej

    40 ml
  • Kwas cytrynowy Prymat

  • sól do smaku

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W dwóch osobnych garczkach gotuję buraki w skórce i fasolę w dużej ilości osolonej wody. Buraki obieram i kroję w kostkę, a fasolę tylko odcedzam. W kostkę kroję także cebule. Wszystkie warzywa łączę razem ze sobą i polewam mieszanką zrobioną z oleju, kwasku cytrynowego oraz soli i cukru do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 14.08.2012 17:34
pycha
sznycel 14.08.2012 16:40
sałatka może niezbyt popularna, ale zapewniam , że smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat