Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z dodatkiem brukselki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 główki
rzodkiewki 3
pomidor 1/2
brukselka 6 sztuk
sól
pieprz
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z dodatkiem brukselki

Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedzamy i studzimy. Sałatę rwiemy na kawałki i przekładamy do miski.
Rzodkiewki myjemy i siekamy w drobną kostkę.
Pomidor kroimy w większą kostkę.
Przestudzoną brukselki przekrawamy na pół. Następie składniki sałatki przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i polewamy oliwą.
Gotową sałatkę wykładamy do szklanej miski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak