Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraków czerwonych z kukurydzą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czewrone 1 kg
jabłko 1 szt
kukurydza konserwowa 1/2 szkl
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraków czerwonych z kukurydzą

Buraki dokładnie umyć i ugotować, odcedzić, zalać zimną wodą, ostudzić, obrać. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i razem z burakami zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Cebulę drobno posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki skropić oliwą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 30.11.2012 04:58
jeszcze pyszniejsza będzie jeśli buraki się upiecze :) polecam spróbować
miroslawa 30.11.2012 04:28
uwielbiam buraczki, to jest pyszne
Anna133 29.11.2012 19:13
wygląda znakomicie , musze wypróbowac
caralajna 29.11.2012 11:32
pyszny zestaw składników
agnieszka214 29.11.2012 09:14
bardzo fajna sałatka
Hanna5 29.11.2012 08:29
coś innego, lubie buraczki
IwonaKa 29.11.2012 00:45
świetna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak