Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z brukselką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 300 gramów
orzechy włoskie 1 duża łyżka
sałata lodowa 0,5
oliwa 3 łyżki
cukier 2 łyżki
masło 1 łyżka
sos francuski 1 opakownie
feta 50 gramów
żurawina suszona 50 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z brukselką

brukselke oczyscic, parzyc we wrzącej wodzie około 4 minut.
Na połmisek wyłożyc poszarpaną sałate lodową, wyłożyc na nią brukselkę.
W rondelku skarmelizować cukier, dodać masło, nastepnie dodać żurawinę i lekko pokrojone orzechy, podgrzać chwilke. Całość wyłożyc na brukselkę i sałatę. Na wierch wyłożyc kostki sera feta. Zrobić sos : oliwe wymieszac z sosem francuskim, polać nim całą sałatke.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 04.02.2014 12:05
Pyszna sałatka ;-)
Monia 04.02.2014 11:31
Sałatka fajna, ale oliwek i brukselki nie lubię :-P
Pietruszka 04.02.2014 11:19
ciekawa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak