Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
boczniaki
200 g -
cykoria
2 -
sałata lodowa
-
seler korzeniowy
1/2 -
cytryna
1/2 -
cebula dymka ze szczypiorkiem
2 -
oliwa
3 łyżki -
ocet balsamiczny
2 łyżki -
sól do smaku
-
pieprz
Sposób przygotowania
Sałatę umyć, wysuszyć w suszarce do sałaty lub odsączyć w ściereczce. Porwać na drobne cząstki
Selera obrać i zetrzeć na grubej jarzynowej tarce.
Cykorię podzielić na listki odrywając je od głąbika i pokroić w paski.
Boczniaki umyć, osuszyć, pokroić w paseczki, przesmażyć na łyżce oliwy.
5Wymieszać wszystkie składniki sałatki.
W miseczce połączyć oliwę z octem balsamicznym, solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się