Sałatka z boczniaków .

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    200 g
  • cykoria

    2
  • sałata lodowa

  • seler korzeniowy

    1/2
  • cytryna

    1/2
  • dymka

    2
  • oliwa

    3 łyżki
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Znalazłam dzisiaj w moim starym zeszycie ten oto przepis na sałatkę z boczniaków .Chcę się z Wami nią podzielić .
Sałatę umyć, wysuszyć w suszarce do sałaty lub odsączyć w ściereczce. Porwać na drobne cząstki
Selera obrać i zetrzeć na grubej jarzynowej tarce.
Cykorię podzielić na listki odrywając je od głąbika i pokroić w paski.
Boczniaki umyć, osuszyć, pokroić w paseczki, przesmażyć na łyżce oliwy.
5Wymieszać wszystkie składniki sałatki.
W miseczce połączyć oliwę z octem balsamicznym, solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat