Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Na sałatkę:
-
boczniaki
8 sztuk -
olej z suszonych pomidorów
-
czosnek
2 ząbki -
ser halloumi
200 g -
jaja
4 szt. -
bakalie
100 g -
oliwki zielone
6 szt. -
oliwki czarne
6 szt. -
kapary całe Smak
1 duża łyż. -
suszone pomidory
6 szt. -
mieszanka młodych listków
2 opakowania -
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat
1 opakowanie -
konfitura figowa
4 małe łyż.
Do smaku:
-
Tymianek suszony Prymat
-
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sposób przygotowania
Osuszone boczniaki smażymy na oleju z suszonych pomidorów z czosnkiem.
Jajka gotujemy w zakwaszonej wodzie.
Sos sałatkowy grecki przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
W dużej misce łączymy młode listki z suszonymi pomidorami, oliwkami zielonymi i czarnymi, bakaliami kaparami, wlewamy sos i dokładnie mieszamy.
Plastry sera grillujemy na rozgrzanej patelni ryflowanej i układamy na talerzu z konfiturą figową, boczniakami, sałatką i jajkiem poche.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się