Sałatka z boczku (bekonu) i rukoli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek parzony

    20 dkg
  • rukola

    3 garście
  • ser feta

    200 g
  • ogórki kiszone

    2 szt
  • pomidorki koktajlowe

    10 szt
  • musztarda

  • miód

  • oliwa

  • woda

  • tymianek

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w szerokie paski i grillujemy na suchej patelni na złoty kolor, studzimy. Na półmisku rozsypujemy rukolę, dodajemy ogórka kwaszonego pokrojonego w kostkę, przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe,ser feta pokrojony w drobną kostkę. Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą , polewamy nim sałatkę i delikatnie mieszamy. Gotowe :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 23.01.2016 21:02
Dobra sałatka.
Damiano 23.01.2016 14:38
smaczna sałatka
Pani Domu 23.01.2016 13:39
wygląda przepysznie
Wafelek2601 23.01.2016 09:54
Pyszna sałatka
Habibi 23.01.2016 08:37
Jak dla mnie robiona ;)
Maridka19 23.01.2016 07:08
Pyszna ta sałatka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat