Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z arbuzem i marynowaną cebulką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

saałatka

cebulka 3 szt
arbuz 70 dkg
oliwki czarne 30 szt
ser feta 200 g
sól do smaku

marynata do cebulki

biały ocet winny 2 łyżki
miód płynny 2 łyżki
sól 1/3 łyżeczki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z arbuzem i marynowaną cebulką

Małe młode cebulki obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Wymieszać miód, z oliwą ,octem, solą. Umieścić cebulę w szklanym naczyniu zalać marynatą i ugnieść delikatnie. Odstawić do lodówki na 3-4 godziny.

Arbuza oskrobać ze skóry, wypestkować i pokroić w kostkę. Dodać czarne oliwki oraz ser feta pokrojony w kostkę. Cebulkę odcisnąć z marynaty i wymieszać razem z resztą składników. Gotową sałatkę odstawić na 20 minut do lodówki. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 13.07.2015 13:50
Bardzo smaczna sałatka - polecam. Super smakuje do grillowanego mięsa z kurczaka.
olkaaa 13.07.2015 07:29
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak