Sałatka z arbuzem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

  • pomidor

    1 szt
  • truskawki

    3 szt
  • aceto balsamico

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżeczka
  • sok z pomarańczy

    0,5 szt
  • lustki mięty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory i truskawki pokroić w plasterki. Z arbuza wykroić kulki specjalną łyżeczką. Ułożyć dekoracyjnie na talerzykach lub dużym półmisku, polać sosem i posypać pociętymi listkami mięty.
Sos: wymieszać balsamico de Modena ,miód i sok z pomarańczy. Na zdjęciu – sałatka bez sosu i pociętych listków mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 11.07.2014 19:10
ciekawe połączenie smaków , pysznie kolorowo
Ewelina301 30.01.2014 19:45
ciekawe połączenie
Beata999 26.01.2014 18:22
Wspaniała kompozycja smakowa.
eMMe 26.01.2014 14:05
Ciekawe połączenie:)
Małgorzata9 26.01.2014 12:04
oj bym zjadła
gibli 26.01.2014 10:27
świetnie wygląda:)
patryska76 26.01.2014 10:09
Ciekawe połączenie ;-)
Mniam 26.01.2014 10:02
Ciekawe składniki sałatki.
marcia7 26.01.2014 09:54
piękne kolory
margaret 26.01.2014 09:52
aż żal jeść, pięknie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat