Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta pekińska
-
papryka
-
ogórek konserwowy
-
kukurydza
-
majonez
-
czosnek
-
przyprawa gyros
-
sól
-
cukier
-
jogurt naturalny
-
pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
-
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Pierś pokroić w drobne kawałeczki, zesmażyć z przyprawą do gyrosa dodają niewelką ilość oleju ( nie podlewać wodą).
Pozostałe warzywa pokroić.
Zrobić sos czosnkowy wg mojego przepisu \" sos czosnkowy\", musi mieś taką konsystencję aby delikatnie spływał między warswty.
Wszystko układać w naczyniu najlepiej przezroczystym:
-mięso
-ogórek konserwowy ( może być tesz kiszony)
-papryka
-kukurysza
-drobno pokrojona kapusta pekinska
Wszystko zalać sosem- NIE MIESZAĆ
Jesli naczynie jest odpowiednio wysokie zrobić tak samo drugą warstwę.
Sałatkę warto zrobić ze dwie godziny przed podaniem, wówczas skadniki lepiej współgrają.
Smacznego!!!
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się