sałatka warzywna w zalewie

sałatka warzywna w zalewie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    0.5 Kg
  • ogórki

    0.5 kg
  • cebula

    0.5 Kg
  • ocet

    0.5 Szkl
  • woda

    3 Szkl
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do zalewy dajemy ocet wodę liść laurowy i cukier. zalewę zagotować dobrze wymierzać i ostudzic. zalać nią pokrojonie warzywa i wymierzać zostawić na 10h pasteryzować w słoikach 15 min od zagotowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andzia123 18.05.2012 12:22
super
Krystyna32 23.03.2012 08:54
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat