SAŁATKA WARSTWOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 główki
  • strta skórka z cytryny

    1 łyżeczka
  • pomidory

    4
  • szynka w kawałku

    30 dag
  • kukurydza

    puszka
  • ogórki konserwowe

    4
  • jajka

    5
  • ser żółty

    20 dag
  • jogurt naturalny

    mały
  • kopere, sól, pieprz

    do smaku
  • oórek zielony

    1
  • majonez

    1/2 słoiczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno kroimy, Jajka gotujemy na twardo. Kroimy jajka na ćwiartki.
Szynkę, pomidory i ogórki kroimy w paseczki. Ser ścieramy na grubej tarce.
Kolejno układamy warstwy:
Kapusta pekińska
pomidory
szynka
kukurydza
ogórki
jajka
ogórek zielony
żółty ser

Robimy sos : majonez mieszamy z jogurtem i posiekanym koperkiem oraz doprawiamy do smaku. Polewamy sałatkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 14.10.2011 15:24
dobra sałatka nie jest zła
kielcok1 23.08.2011 15:43
ale dziwna
rakow2 24.03.2011 15:18
fajne warstwy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat