Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta pekińska
1/2 główki -
strta skórka z cytryny
1 łyżeczka -
pomidory
4 -
szynka w kawałku
30 dag -
kukurydza
puszka -
ogórki konserwowe
4 -
jajko
5 -
ser żółty
20 dag -
jogurt naturalny
mały -
kopere, sól, pieprz
do smaku -
oórek zielony
1 -
majonez
1/2 słoiczka
Przepis i sposób przygotowania SAŁATKA WARSTWOWA
Szynkę, pomidory i ogórki kroimy w paseczki. Ser ścieramy na grubej tarce.
Kolejno układamy warstwy:
Kapusta pekińska
pomidory
szynka
kukurydza
ogórki
jajka
ogórek zielony
żółty ser
Robimy sos : majonez mieszamy z jogurtem i posiekanym koperkiem oraz doprawiamy do smaku. Polewamy sałatkę.
Komentarze (3)