Sałatka warstwowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • pomidor

    4 szt
  • szynka w kawałku

    30 dag
  • kukurydza

    1 puszka
  • ogórek kiszony

    3 szt
  • jajko

    5 szt
  • ser żółty

    20 dag
  • majonez

  • jogurt naturalny

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno kroimy. Jaja gotujemy na twardo, kroimy w ćwiartki. Szynkę, pomidory i ogórki kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
W misce układamy kolejno warstwy: kapusta pekińska, pomidory, szynka, kukurydza, ogórki, jajka, ser zółty.
Majonez mieszamy z jogurtem, i polewamy sałatkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 11.05.2013 14:03
lubię taką
1j1o1l1a1 19.08.2012 21:39
lubie wszystkie sałatki, ale nie przepadam za dodatkiem wedlin do nich

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat