Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
pomidor 4 szt
szynka w kawałku 30 dag
kukurydza 1 puszka
ogórek kiszony 3 szt
jajko 5 szt
ser żółty 20 dag
majonez
jogurt naturalny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa

Kapustę drobno kroimy. Jaja gotujemy na twardo, kroimy w ćwiartki. Szynkę, pomidory i ogórki kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
W misce układamy kolejno warstwy: kapusta pekińska, pomidory, szynka, kukurydza, ogórki, jajka, ser zółty.
Majonez mieszamy z jogurtem, i polewamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 11.05.2013 14:03
lubię taką
1j1o1l1a1 19.08.2012 21:39
lubie wszystkie sałatki, ale nie przepadam za dodatkiem wedlin do nich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak