Sałatka turecka

Sałatka turecka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koper świeży

    1 pęczek
  • jogurt bałkański

    150 ml
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • czosnek ząbki

    2
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka turecka

Ogórki trzemy na grubych oczkach, solimy i odstawiamy aby puściły sok, który wylewamy. Następnie dodajemy drobno posiekany koperek oraz jogurt wymieszany z drobno posiekanym czosnkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

zuzanna_z 06.03.2012 11:10
super
ben-ka 06.06.2011 18:39
a spróbuj zrobić z serkiem czosnkowym - też jest pyszne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat