Sałatka turecka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por (biała część)

    2 szt
  • mozzarella

    2 kulki
  • natka pietruszki

    6 szt
  • ocet

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól

  • oliwki zielone

    10 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory pokroić w krążki, paprykę i mozzarellę pokroić w kostkę, oliwki przekroić na pół, natkę posiekać. Składniki połączyć i wymieszać. Ocet wymieszać z oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny, Dodać sól i pieprz. Sosem polać sałatkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 18.02.2014 20:33
bardzo fajna sałatka
olkaaa 15.02.2013 09:21
bardzo fajna
Grazyna0211 19.12.2012 11:57
smaczna kolacja
kate.500 02.11.2012 21:41
super
alaaa 07.02.2012 15:30
pomysłowa
Dorian 05.02.2012 13:48
super
Magdalena1110 27.11.2011 15:32
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat