Sałatka truskawkowo - pistacjowa z pesto bazyliowo-miętowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    1 garść
  • truskawki

    5-6 szt
  • ser pleśniowy typu gorgonzola

    8 kostek
  • mięta

    8 listków
  • oliwa

    3-4 łyżki
  • pistacje

    10-12 szt
  • bazylia

    8 listków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Pistacje obrać ze skorupek i rozdrobnić w blenderze. Odłożyć trochę do dekoracji. Resztę zmiksować wraz umytymi listkami bazylii, mięty oraz z oliwą. Składniki powinny być rozdrobnione, ale nie zmiksowane na gładką masę.

2. Liście rukoli umyć, ułożyć na talerzu. Ser pokroić w kostki. Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na połówki. Ser i truskawki ułożyć na rukoli, polać pesto i posypać pistacjami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Szczotka_od_kija 13.09.2013 20:32
wygląda zjawiskowo!:)
Ewelina38 04.02.2013 11:40
rewelacyjna i jak popatrzyłam na te truskaweczki..... ślinka pociekła :)
caralajna 20.07.2012 09:53
bardzo fajna :)
przejs 17.06.2012 15:49
Znowóż moje smaki - uwielbiam Twoje sałatki!
Rafał10 10.06.2012 18:36
PRZE PRZE PRZE PRZEPYSZNA !! Jutro ją robię obowiązkowo :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat