Sałatka śledziowa z rodzynkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy w oliwie

    30 dag
  • rodzynki

    10 dag
  • oliwa

    1/3 szklanki
  • cynamon Prymat

    2 łyżeczki
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    1 łyżeczki
  • ziele angielskie całe

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety osączyć z oliwy 1 pokroić w paski. Rodzynki umyć i namoczyć w przegotowanej wodzie, a gdy napęcznieją odcedzić. W salaterce układać warstwę śledzi na zmianę z warstwą rodzynek. Każdą warstwę śledzi posypać przyprawami Prymat. Zalać śledzie oliwą i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 13.10.2010 16:19
śledzie lubią rodzynki?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat