Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z marynowanymi warzywami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 200 g/ po kołobrzesku
cebulka marynowana 10 szt
kukurydza minikolby Smak 5 szt
ogórek konserwowy Smak 10 szt. mini ogóreczki
pepperoni 1 szt/ marynowane w oleju
pieczarki marynowane 10 szt
papryka czerwona 1/2 szt
szczypiorek 2 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
majonez 150 g
śmietana 18 proc 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z marynowanymi warzywami

Śledzie po kołobrzesku są bardzo aromatyczne w zalewie olejowej z pietruszką i bardzo słone, kroimy je w małe kawałki 2cmx1cm.
Mini kolby kukurydzy, ogóreczki mini , cebulki konserwowe kroimy w plastry .
Paprykę w kostkę, pieczarki każdą na cztery części .
Szczypior szatkujemy ,łączymy wszystkie składniki , dodajemy przyprawy, majonez,śmietanę ,papryczkę pepperoni wystarczy nożem pociąć na cienkie niteczki, bo takie marynowane sa bardzo miękkie , ja robię sama, piekąc je wcześniej w piekarniku, obieram ze skóry i zalewam olejem/ oliwą.
Sałatkę dobrze jest zostawić na 24h by smaki się połączyły, śledż odda smak do sosu i straci słoność.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.06.2014 08:45
bardzo apetyczna
halina17 14.06.2014 19:12
Ładnie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak