Sałatka śledziowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • sól

  • cukier

  • śmietana gęsta

    3 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jaja na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie kroimy w paski lub w kostkę, dowolnie. Jaja, cebulę i jabłko kroimy w drobną kostkę. Cebulę oprószamy cukrem i solą. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy śmietanę, musztardę, sok z cytryny i doprawiamy do smaku pieprzem. Mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat