sałatka śledziowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe solone

    3-4 sztuki
  • pomidory suszone w zalewie

    1/2 słoika
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • ziemniaki gotowane w mundurkach

    2 sztuki
  • oliwa

    1-2 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczone wcześniej śledzie pokroić na kawałki, ugotowane ziemniaki w mundurkach obrać i też pokroić w kostkę, cebulę w cienkie piórka, a pomidory w paski. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić ziołami prowansalskimi i oliwą z zalewy pomidorów lub oliwą z oliwek. Można dodać kilka kropel solu z cytryny, jeżeli wydaję się, że sałatka jest za mdła.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat