Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 6 sztuk
cebula 2 sztuki
ogórki konserwowe 7 sztuk
sos
ketchup pikantny 6 łyżek
oliwa 4 łyżki
przyprawa w płynie 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa

1. Śledzie wymoczyć około 2-3 godzin.

2. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę.

3. Ogórki kroimy w drobną kostkę.

Sos:
1. Do miski dodajemy ketchup, oliwę, , musztardę i cukier. Dokładnie mieszamy.

2. W misce układamy kolejno warstwami śledzie, cebulę, ogórki i polewamy sosem.

Rada: Sałatka lepiej smakuje na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak