Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i ciecierzycą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tu?czyk 1 puszka
ciecierzyca 1/2 puszki
ry 1 woreczek
Pieprz biały mielony Prymat
papryka marynowana 4 kawa?ki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem i ciecierzycą

Ry? gotujemy wed?ug przepisu na opakowaniu w lekko osolone wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy wyci?gamy z woreczka i studzimy .
Tu?czyka lekko odcedzamy z nadmiaru oleju na sitku i dodajemy do zimnego ry?u .Papryk? marynowan? odcedzamy z zalewy kroimy drobno dodajemy do ry?u .Ciecierzyc? ods?czamy z zalewy i dodajemy do sa?atki. sk?adniki mieszamy razem . doprawiamy sola i pieprzem ?wie?o mielonym do smaku . Odstawiamy na ok 10 min i podajemy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 08.09.2012 21:16
mniam
marzenciak1985 08.09.2012 21:12
mniam
Adamorek 07.09.2012 13:15
ciekawy skład
Kasia35 07.09.2012 09:03
ciekawa jest ta miska,w której podany jest ry? :)
Anna133 07.09.2012 08:30
Ewa jak zwykle od rana szaleje , podziwiam za znajdowanie czasu :)
ewka1978 07.09.2012 07:44
ciekawe sk?adniki
dagmara020 07.09.2012 07:20
musi by? pyszna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak