Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryzowa z rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 1 szt
Kukurydza z Puszki 1 szt
korniszony 5 szt
rodzynki 5 dkg
majonez 3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 20 (ugotowany)
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryzowa z rodzynkami

Jajka gotujemy na twardo kroimy w kostkę.Por pokroic w półplasterki,mozna go przelać zagotowaną wodą ,ale nie koniecznie.Rodzynki namoczyć w zagotowanej wodzie 5 minut odsączyć.Jabłka pokroic w kostkę.Do pora dodajemy ryż jajka,kykurydzę,jabłka,ogorki,sol,pieprz,majonez ,część rodzynek.Całosć wymieszać,sałatkę schłodzić. Na górę sałatki posypać pozostałe rodzynki i udekorować. POLECAM !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 28.08.2013 22:05
ciekawa sałatka
Angelika10 18.06.2013 00:41
super dekoracja i fajna sałatka
Bernadeta1 04.03.2013 13:34
pychota taka sałatka
gosia56 21.10.2012 09:18
Dziekuję za komentarze.
Betka 20.10.2012 17:28
oo fajne połączenie składników w tej sałatce;)
gusia1000 20.10.2012 17:24
Nic, tylko taką robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak