Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałatka

ryż błyskawiczny 40 g
woda 240 ml
sól
ogórek konserwowy 1 szt
kiełbasa 100 g
cebula posiekana 2 łyzki
szczypiorek 2 łyżki

Marynata

ocet winny 1 łyżka
woda 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
musztarda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z kiełbasą

Ryż zagotować w osolonej wodzie, ogień zmniejszyć, ryż gotować 5 minut bez przykrycia. Odcedzić, dobrze osączyć na sicie, wystudzić.
Ogórek, kiełbasę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z cebulą, szczypiorkiem i ryżem.
Ocet połączyć z wodą, musztardą i olejem. Sos przyprawić solą i pieprzem. Polać składniki sałatki, odstawić na 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak