Sałatka " Raz, dwa, trzy"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

sałatka

  • mix sałat

    z rukolą 180 g
  • pierś z kurczaka

    wędzona 380 g
  • ogórek zielony

    5-6 sztuk
  • pestki dyni

    prażone

sos

  • musztarda

    strong 3 łyżeczki
  • miód prawdziwy

    1 łyżka
  • ocet jabłkowy

    3 łyżki
  • cynamon Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Musztardę ucieramy z miodem i octem, dodajemy cynamon, dalej ucieramy wlewając oliwę.

Wędzoną pierś kurczaka kroimy w plasterki, następnie na dwie lub trzy części.

Opłukane ogórki kroimy w plasterki. Ja nie obierałam ogórków, tylko nacięłam je paseczki.
Mix sałat z rukolą wykładamy na głęboki talerz, dodajemy plasterki ogórka i cząstki piersi, mieszamy. Całość polewamy sosem i posypujemy prażonymi pestkami dyni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 24.06.2017 14:59
Świetna ,szybka sałatka.;)
paniusiaewa 24.06.2017 10:47
Świetna dla pracujących, ciach i gotowe.
w mojej kuchni 24.06.2017 09:40
raz,dwa,trzy i zjedzone bo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat