Sałatka pomidorowa z tuńczykiem ,jajkiem i lucerną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    3 szt
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1/2 szt
  • jajko

    2 szt
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • cebulka

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy ,obieramy i siekamy . Pomidory myjemy osuszamy i kroimy w ćwiarteczki lub półplasterki . Układamy na półmisku . Na pomidory dajemy tuńczyka . Cebulę siekamy i posypujemy sałatkę . Na koniec posypujemy posiekanymi jajkami . Doprawiamy pieprzem kolorowym .Dookoła układamy listki lucerny

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wedith1 09.08.2013 11:09
Brakuje mi tu jakiegoś dressingu albo chociaż oliwy z oliwek.
agaK. 21.08.2012 14:34
ślinka cieknie:d
EWI 21.08.2012 09:27
mniam
iwa643 21.08.2012 08:25
polecam na kolacje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat