Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Sałatka piklowa po meksykańsku

5.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki
2 kg
cebula
1/2 kg
pieczarki
1/2 kg
czosnek
2-3 główki
papryczka chili
2-3 szt.
sól
7-8 łyżek
Sklep Prymat
Kmin rzymski mielony Prymat
1 op.
Sklep Prymat
olej
1 szkl.
cukier
2-3 szkl.
ocet
3 6%
papryka
2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka piklowa po meksykańsku

Ogórki umyć i pokroić w grubsze plasterki lub słupki, posolić połową soli i odstawić na noc.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w spore kawałki.
Cebulę pokroić w grubsze piórka, pieczarki w cząstki, chili w krązki.
Obrać czosnek i połowę wycisnąć, resztę pokroić na ćwiartki.
Ogórki odcedzić w wytworzonej solanki.
Z pozostałych składników ugotować zalewę i odstawić do przestudzenia.
Zalać warzywa, posypać kuminem, wymieszać i odstawić na 10-12 godzin.
Sałatką napełnić słoiki, dopełnić zalewą, zapasteryzować 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak