Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka paprykowo-pieczarkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 kg
pieczarki 2 kg
cebula 2 kg
Zalewa:
woda 1 1/2 szklanka
olej 1/2 szklanka
ocet 1/2 szklanka
sól 1 łyżka
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka paprykowo-pieczarkowa

Paprykę oczyszczamy, kroimy w paseczki/kostkę, podobnie jak cebulę. Pieczarki kroimy w plasterki.
Składniki zalewy zagotowujemy. Partiamy dajemy do niej cebulę-gotujemy 5 minut, następnie dodajemy pieczarki. Na koniec paprykę i gotujemy około 7 minut. Gorącą sałatkę przekładamy do wyparzonych słoików. Pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak