Sałatka owocowo-ryżowa

Sałatka owocowo-ryżowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szklanka
  • jabłka

    2 sztuki
  • suszone śliwki

    20 dag
  • rodzynki

    5 dag
  • żółtko jajek

    2 sztuki
  • cukier

    4 łyżki
  • śmietana słodka

    1/2 szklanka
  • cukier waniliowy

  • gruszki w zalewie

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na sypko, Śliwki namaczamy, kroimy w paseczki, gruszki w kostkę. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy śmietanę i ubijamy na niewielkim ogniu do czasu aż sos zgęstnieje. Całość mieszamy, pod koniec dodajemy cukier waniliowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat