Sałatka obiadowa Ewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 szt
  • seler

    1/2 szt
  • oliwa

  • cebula czerwona

    1 szt
  • natka pietruszki

  • cukier

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • sok z cytryny

  • jabłko

    1 szt
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • kapusta pekińska

    1/3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pekińska kroimy w paseczki. Cebulę czerwoną siekamy. Seler bulwę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Natkę pietruszki myjemy osuszamy i siekamy. Jabłko nie obieramy i ścieramy na tarce. Składniki mieszamy z sobą. Do słoiczka wlewamy oliwę ok 3 łyżki , sok z cytryny ok 2 łyżeczki , 2 łyżeczki cukru , sól i pieprz do smaku. Mieszamy i sos dodajemy do surówki. Mieszamy i chłodzimy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pati100015 04.10.2013 21:17
smaczna i zdrowa sałatka;
noninka77 04.10.2013 21:09
lubię takie kolorowe sałatki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat