Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Sałatka obiadowa Ewy

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka
2 szt
seler
1/2 szt
oliwa
cebula czerwona
1 szt
natka pietruszki
cukier
Pieprz biały mielony Prymat
sok z cytryny
jabłko
1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
kapusta pekińska
1/3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka obiadowa Ewy

Kapustę pekińska kroimy w paseczki. Cebulę czerwoną siekamy. Seler bulwę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Natkę pietruszki myjemy osuszamy i siekamy. Jabłko nie obieramy i ścieramy na tarce. Składniki mieszamy z sobą. Do słoiczka wlewamy oliwę ok 3 łyżki , sok z cytryny ok 2 łyżeczki , 2 łyżeczki cukru , sól i pieprz do smaku. Mieszamy i sos dodajemy do surówki. Mieszamy i chłodzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pati100015 04.10.2013 21:17
smaczna i zdrowa sałatka;
noninka77 04.10.2013 21:09
lubię takie kolorowe sałatki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak