Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka kolesław

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
cebula 1 szt
marchew 2 szt
sól i pieprz
natka pietruszki
majonez 2 łyżki
mleko 1/4 szkl
cukier puder 2-3 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
ocet jabłkowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka kolesław

Przygotowanie

Zaczynamy od kapusty. Bardzo drobniutko ją kroję. Można też poszatkować ją w malakserze. Marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach i dodaję do kapusty. Drobniutko kroję cebulę i dodaję do reszty składników.

Teraz dodaję mleko i majonez i dobrze wszystko mieszam. Następnie dodaję cukier puder, pieprz, ocet jabłkowy i sok z cytryny. Ewentualnie – odrobina soli.

Sałatkę wstawiam do lodówki na minimum godzinę – wszystkie smaki muszą się dobrze przegryźć.

Na koniec można ozdobić ją liściem natki pietruszki lub posiekać natkę i posypać nią sałatkę.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak