Sałatka kalafiorowo-brokułowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 szt
  • jogurt naturalny

    1/2 szkl
  • śmietana

    1/2 szkl
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • koperek

    4-5 łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • kalafior

    1 szt
  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior i brokuł gotować przez kilka minut w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą. Następnie razem z głąbami zetrzeć na tarce o dużych otworach. Z jajek ugotowanych na twardo wyjąć żółtka, rozetrzeć z musztardą i odrobiną cukru, wymieszać ze śmietaną, koperkiem i jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem polać utarty kalafior i brokuł, posypać posiekanymi białkami z jajek. Podawać jako dodatek do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 22.01.2013 22:19
bardzo smaczna i zdrowa
kate.500 16.06.2012 17:53
moje smaki
Katarzyna59 09.06.2012 16:07
apetyczna
zuzanna_z 16.02.2012 13:06
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat