Sałatka kalafiorowo- anansowa

Sałatka kalafiorowo- anansowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 głowka
  • ananas

    1 puszka
  • orzechy włoskie

    10 dag
  • śmietana

    5 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka kalafiorowo- anansowa

Kalafiora podzielić na różyczki, opłukać i namoczyć w wodzie. Po pół godzinie odsączyć. Wodę( około 6-8 szklanek) zagotować z cukrem oraz solą i na wrzątek wrzucać różyczki kalafiora. Gotować go do 10 minut i odsączyć. Ananasa wyjąć z puszki i odsączyć z zalewy i pokroić w kawałki. Do salaterki włożyć kalafior, ananasa i orzechy włoskie, wymieszać ze śmietaną. W razie potrzeby doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

RenataZ-et 07.11.2013 22:52
zapowiada się ciekawie
Wafelek2601 30.07.2013 21:28
Ciekawie się zapowiada
ankaryba 18.07.2013 09:42
smaczna :-)
IKrakowianka 25.04.2013 23:37
super połączenie
BozenA 22.04.2012 09:54
ciekawe
BozenA 22.04.2012 09:54
ciekawe
agogo2 01.02.2012 22:26
super
manaika 28.11.2011 11:59
pycha!
Margo1 05.11.2011 08:15
pewnie smaczna
Magda60 11.05.2011 14:45
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat