Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka grzybowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 2 kg
cebula 1 kg
olej 3/4 szkl
ocet 1/2 szkl
cukier 5 łyżek
przecier pomidorowy 1 słoik
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka grzybowa

Grzyby obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Ugotowane grzyby siekamy. Grzyby, cebulę, olej, ocet, cukier włożyć do garnka i gotować ok 30 min. Pod koniec dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku pieprzem i kucharkiem. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 5-10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak