Sałatka grzybowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślaki

    2 kg
  • cebula

    1 kg
  • olej

    3/4 szkl
  • ocet

    1/2 szkl
  • cukier

    5 łyżek
  • przecier pomidorowy

    1 słoik
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Ugotowane grzyby siekamy. Grzyby, cebulę, olej, ocet, cukier włożyć do garnka i gotować ok 30 min. Pod koniec dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku pieprzem i kucharkiem. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 5-10 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat