Sałatka do słoika

Sałatka do słoika

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 kg
  • cebula

    1 kg
  • marchew

    1 kg
  • buraki czerwone

    1 kg
  • woda

    6 szklanek
  • cukier

    1 szklanka
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • sól

    3 łyżki
  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Sałatka do słoika

Najpierw robimy zalewę wlewamy do dużego garnka wodę, ocet dodajemy cukier, sól parę ziaren ziela angielskiego i 2-4 liście laurowe. Wszystko zagotowujemy. W między czasie szatkujemy kapustę i cebulę . Natomiast obraną marchew i buraczki ścieramy na tarce na grubym oczku. Jak zalewa się zagotuje dodajemy kapustę i gotujemy w zalewie 15 minut. Następnie marchew i gotujemy 15 minut. Potem buraczki i gotujemy 15 minut. Na końcu cebulę również gotujemy 15 minut. Przestudzoną sałatkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Margo1 07.05.2013 20:26
wygląda apetycznie
dianix 27.03.2012 12:35
na zime idealne
parysek10 11.03.2012 15:13
super do obiadu.
usmiech 04.01.2012 22:18
bardzo dobra
IZABELA29 22.11.2011 12:28
smacznie i pożytecznie, nie trzeba kupować w sklepie
arek.sze 21.11.2011 14:13
muszę wypróbować
Ewa/kalapurtka 03.10.2011 22:31
pycha
iknbozka 27.09.2011 20:05
smaczna
usmiech 17.08.2011 21:47
ciekawe
iga2 13.08.2011 22:57
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat