sałata zapiekana

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    5 sztuk
  • margaryna

    2 łyżki
  • wywar z warzyw

    1 szklanka
  • śmietana

    3 łyżki
  • woda

    12 (posolona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

sałaty kroję na pół i podgotowuję w osolonej wodzie, a kiedy lekko zmiękną , wyjmuję i osączam na sicie. Polówki sałat układam w naczyniu żaroodpornym. Rozgrzewam margarynę, podsmażam na niej drobno pisiekaną cebulę, polewam sałatę. Dodaję wywar z warzyw i zapiekam 40 minut w średnio nagrzanym piecu. polewam śmietanę tuż przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 17.08.2012 17:54
pyszne
sznycel 17.08.2012 15:09
pyszna z rybą

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat