Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałata zapiekana

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata 5 sztuk
margaryna 2 łyżki
wywar z warzyw 1 szklanka
śmietana 3 łyżki
woda 12 (posolona)

Przepis i sposób przygotowania na: sałata zapiekana

sałaty kroję na pół i podgotowuję w osolonej wodzie, a kiedy lekko zmiękną , wyjmuję i osączam na sicie. Polówki sałat układam w naczyniu żaroodpornym. Rozgrzewam margarynę, podsmażam na niej drobno pisiekaną cebulę, polewam sałatę. Dodaję wywar z warzyw i zapiekam 40 minut w średnio nagrzanym piecu. polewam śmietanę tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 17.08.2012 17:54
pyszne
sznycel 17.08.2012 15:09
pyszna z rybą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak