Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z pieczarkami i sosem jogurtowym z makiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 15 dag
cebula czerwona 1 szt
sałata 1/2 szt
sos
jogurt naturalny 1 szt
mak 1 łyżka
sok z pomarańczy 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z pieczarkami i sosem jogurtowym z makiem

Sałatę myjemy osuszamy w wirówce do sałaty i rwiemy na mniejsze kawałki , układamy na półmisku. Pieczarki kroimy w plastry i blanszujemy w osolonej wodzie -odcedzamy i studzimy. Pieczarki dodajemy do sałaty. Cebule obieramy i siekamy posypujemy nią sałatkę .Robimy sos.
Jogurt ubijamy na pianę i dodajemy sól,pieprz do smaku. Następnie dodajemy sok z pomarańczy i dalej ubijamy. Na koniec dodajemy mak i dobrze mieszamy. Sosem polewamy sałatkę .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak