Sajgonki warzywne

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papier ryżowy

    1 op
  • marchew

    1/2 szt
  • kiełki sojowe

    1 op
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • olej do smażenia

  • sos słodko-kwaśny

  • sól

  • pieprz

  • białko

    1 szt
  • kapusta pekińska

    5 liście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę, paprykę i marchewkę oczyść, opłucz, osącz i pokrój w wąskie, krótkie paski. Na rozgrzanym oleju podsmaż warzywa, polej sosem sojowym, dodaj kiełki, wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Placki ryżowe namoczyć zimną wodą, aby zmiękły. Następnie nałóż na nie farsz.

Zwijaj w cienkie rulony jak naleśniki. Brzegi każdego placka posmaruj białkiem jajka i sklej. Sajgonki pozostaw na kilka minut do podsuszenia. Smaż na rumiano w głębokim tłuszczu. Najlepiej smakują z sosem słodko-kwaśnym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 14.06.2016 11:12
spróbowałabym :)
msmariusz 10.01.2013 00:41
pycha
Babciagramolka 17.12.2012 19:53
Jak ja lubię sajgonki - zabrała bym Ci wszystkie
Bogusiaz 17.12.2012 19:07
zjadłabym wszystkie:)
Noruas 17.12.2012 18:55
pycha, uwielbiam sajgonki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat