Sajgonki po polsku

Sajgonki po polsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papier ryżowy

  • kapusta kiszona

    garść
  • liść laurowy

  • kasza gryczana

    50 g
  • boczek wędzony

    50 g
  • cebula

  • sól i pieprz

  • przyprawa do zup i potraw w płynie

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę gotujemy do miękkości razem z liściem laurowym. Osączamy i drobno siekamy. W tym czasie gotujemy kaszę i smażymy na suchej patelni pokrojony w kostkę boczek z posiekaną cebulą. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i przyprawą do zup.
Na papier ryżowy (lekko namoczony wodą) układamy farsz (po łyżce) i zawijamy podobnie jak krokiety. Smażymy na głębokim oleju.
Podajemy z sosem grzybowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

BernadettaP

12.11.2014 21:42
Fajny farsz, choć dodałabym do niego trochę marchewki i zrezygnowała z tej przyprawy w płynie.

AnnieB

12.11.2014 17:32
Świetny pomysł!

matesko

12.11.2014 15:18
bardzo lubię

dodi

12.11.2014 13:54
ale pysznosci

marcia7

12.11.2014 13:03
uwielbiam sajgonki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat