RYŻOWE KULKI Z TUŃCZYKIEM.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1-2 puszk
  • ogórek kiszony

    3-5 szt
  • por

    1/2 szt
  • pestki dyni

    5-6 łyż
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • szczypiorek usiekany

    do smaku
  • majonez

    do smaku
  • sok z cytryny

    2 łyż
  • jaja na twardo

    3 szt
  • ryż

    200 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowany ryż wystudzić.Jajka obrać i pokroić w kosteczkę , tak samo jak ogórek i por.Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, doprawić.Mokrymi rękoma formować niewielkie kulki.Udekorować majonezem.
Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 15.02.2011 09:10
smakowite
aisoglam 08.12.2010 10:48
Ciekawy pomysł ;)
cukiereczek 23.11.2010 08:53
Zapowiada się bardzo smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat